Prenova poslovnih prostorov

Oprema in oblikovanje poslovnih prostorov je stvar kulture podjetja in vrednot, ki jih predstavlja. Kadar se opremljajo novi prostori, takrat so vse pisarne oblikovane s pomočjo arhitekta ali notranjega oblikovalca. V primeru širitve podjetja ali reorganizacije na obstoječi lokaciji pa se zadeve lotijo v vsakem podjetju različno, običajno kar sami, brez tehtnega premisleka in analize.

Številne pisarne imajo tloris, ki je neučinkovit, saj se je posel razvijal organsko, brez primernega načrtovanja in organiziranja prostora. Pojavijo se različni problemi kadar tloris ne ustreza več dejanskim potrebam. S primernim načrovanjem lahko marsikaj popravimo in izboljšamo, kar pripomore k večji izkoriščenosti prostora, naredi hodnike in požarne poti elegantnejše in bolje prehodne, definira probleme zaposlenih in omejitve s katerimi se srečujejo in morda najpomembneje – prihrani čas in denar s selitvijo ali dodatnim najemanjem pisarn.

Analiza tlorisa pokaže na prostore, ki so podopremljeni in bi jih lahko bolje izkoristili ter kje lahko namestimo dodatne pisalne mize s tem, da se ohranijo sedanje omare in večina obstoječega pohištva.

To pomeni, da se lahko s strokovnim pristopom preuredijo pisarniški prostori brez velikih stroškov popolne prenove, hitro in učinkovito. Ne nazadnje so takšni tudi trendi trajnostnega razvoja: da uporabimo, kar je še uporabno. Znano je, da novo pohištvo še kar nekaj časa, ko ga namestimo v prostor, oddaja strupene hlape v okolje.

Posrečeno rešitev, ki omogoča vsak dan drugačno postavitev predstavlja ST@NDBY-OFFICE, na sliki na začetku tega prispevka.

V Koelnu je vsako leto oktobra sejem Orgatec, katerega geslo je Better office, greater success. Na ogledu bo vse od opreme pisarn, osvetlitve in talnih oblog do AV tehnologije.

In kakšna naj bi bila vaša sanjska pisarna? To lahko ugotovite s pomočjo kratkega vprašalnika Ultima office.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s