Domača galerija

Kako obesiti slike, fotografije in plakate?

Zgornji primer je dokaj klasičen in tudi najbolj pogost: slike so obešene v eni liniji, približno enako velike, podobnih barv. Zgornja tretjina slik je v višini oči.

Običajno se vsi jezimo nad radiatorji in stikali, ker se nam zdi, da motijo kompozicijo slik na steni. Če se najde dobro ravnovesje med vsemi elementi, nekaterih stvari niti opazimo ne.

Za takole “razmetane” slike je potreben zelo izostren občutek za stil in umetnost ter velik prostor.

Nad modernim kaminom visi moderna sika. Klasična postavitev.

Pogost način razstavljanja slik je tudi na ozki polički, ki se jo pritrdi direktno v steno (brez vidnih nosilcev). Polička naj bo dovolj široka, da bodo tudi večje slike prislonjene pod kotom, ki še omogoča varno naslonitev. Tudi prislanjanje na tla ob steno imajo nekteri zelo radi. Prislanjanje ima nekaj prednosti: pri velikem številu slik, ko morda niti ni prostora, da bi vse obesili na stene omogoča vedno nove razstave.

Stopnišča so zelo priljubljena za razstavo slik in fotografij. Običajno so razvrščene tako, da si jih je mogoče ogledovati, ko se vzpenjamo po njih. Zgornji primer navpične postavitve deluje mirno in urejeno in nas preseneti, ko se stopnišču še približujemo.

Zanimiva kompozicija slik in fotografij. Neglede na to, da na prvi trenutek izgleda nekoliko neurejeno, se posamezne linije, po katerih so poravnane slike, ujemajo. Nekaj malega je tudi simetrično postavljenih. Kompozicija temnih slik se s prav tako temnim kavčem lepo dopolnjuje in tvori celoto.

Tudi kopalnica je lahko majhna privatna galerija.

Izjemno lepa kompozicija črno-belih fotografij, naslonjenih na okno v stanovanju, kjer prebiva Donna Karan. Fotografijo je posnel Richard Powers.

Vse fotografije razen zadnje: LivingEtc

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s