Zavese extra

Pri zbiranju gradiva o zavesah je ostalo še nekaj lepih in zanimivih primerkov.

Zgornja fotografija je primer, kako pomembno je, v kateri smeri se zavese zagrinjajo ter nam tako dopuščajo vodoraven ali navpičen izsek pogleda skozi okno.

Črna čipkasta zavesa, luč – Verner Panton za Verpan, komoda z ogledali – Studioilse, stoli Philippe Starck za Driade. Nekaj posebnega za posebne priložnosti. Kompoziciji daje pečat prav zavesa.

Zanimiva simetrija, lepi predmeti, črno-bel interier. Ker so miza, svetilke in skulptura pred oknom in svetloba pada od zadaj, so videti zelo filigransko.

Woodnotes je prostorski element, ki se lahko uporabi kot predelni element prostora, kot zavesa ali kot prt. Izdelan je iz Tyvek-a in ima dve izvedbi osnovnega sestavnega dela, Flower – na sliki in Flake.

Zavesa ali transparentni predelni element, Creation Baumann.

Črno-belo s krogi, Jab.

Čudovita panelna zavesa Nektar, Silent Gliss.

Nekaj klasike: visok strop, okna od stropa do tal in mehko padajoče zavese.

Resaste zavese so zadnje čase v modi. Uporabne so kot zavese, za predelitev prostora ali kot zakritje kakšne stene, ki ni ravno dekorativna pa je zaradi stikal, napeljave in podobnega ne moremo ravno prekriti s kakšno oblogo.

Okna in beli nagubani roloji so zelo skladni. Obilje svetlobe in bela barva ter ostala oprema v naravnih materialih in odtenkih delujejo zalo sveže in moderno. Zanimiv je tudi prehod iz spalnice v kopalnico, saj je namesto drsnih vrat le panelna zavesa.

Prekrasen pogled na moderno okno s panelno zaveso. Velikost oken ter tanek raster okenskih okvirjev so značilni za prostore, ki so bili preurejeni iz industrijskih hal ali opuščenih veleblagovnic. K črni okenski polici ter črno pobarvanim okenskim okvirjem se lepo poda panelna zavesa s tankim črnim rastrom.

Roloji s slikami filmskih zvezd ali velemesta, 55 Max.

Želite prejemati novice z bloga po email-u?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s