Preproge in tepihi

cmanoloblahnikdrawingsKultna nadaljevanka Sex v mestu je bila za številne modno osveščene obvezno spremljanje. Številne obleke, dodatki, čevlji, torbice, nakit so bili tako v trendu, da je bila vsaka epizoda ena mala učna ura iz urbanega šika. Nekateri dodatki so celo ustvarjali trende, npr. čevlji gospoda z imenom Manolo Blahnik.

Mislim, da niso nič manj izstopale lokacije snemanj ter interierji iz nadaljevanke. V prvi sezoni Carry živi v stanovanju za katerega bi najbolj ustrezala oznaka bazar look ali junk style. Potem pa odrašča in tudi stanovanje z njo.

V zadnji sezoni ima lepo opremljeno stanovanje v katerem kraljuje čudovita prproga (na zgornji sliki) firme The Rug Company.

Nekdaj so bile dnevne sobe prekrite s tepihi s tradicionalnimi vzorci, največkrat poceni kopijami perzijskih tepihov. V želji po prekinitvi te tradicije si marsikdo ne upa niti pomisliti, da bi imel pisan tepih v stanovanju. Zato takšen uvod. Pisani tepihi so moderni, lepi, kvalitetni, zanimivi, ….

kolaz-therugcompany

Za The Rug Company oblikujejo slavni oblikovalci kot so Vivienne Westwood, Kelly Wearstler, Designers Guild in še mnogi drugi. Večkrat nagrajena Kim Parker ustvarja cvetlične motive v čudovitih barvah. Pripenjam nekaj slik, za občutek, da ni potrebno, da je vse ostalo enobarvno, če je preproga pisana.

Kim Parker, LivingEtc 2007

Kim Parker, LivingEtc 2007

Čudovita preproga se imenuje Bolero, soba pa je opremljena v mešanici barv iz preproge, od oranžne do svetlo modre.

Kim Parker

Kim Parker

Res je več vzorcev, vendar so vsi na beli podlagi in vsaj kakšna barva iz tepiha se ponovi še na blazinah ali kavču. Zelo lepa je tudi dekoracija okna.

Kim Parker, Vogue Living Australia 2007

Kim Parker, Vogue Living Australia 2007

Na prvi pogled deluje tale soba malce našarjeno: vsak kos pohištva je iz druge zgodbe, skupni imenovalec je ponovno bela. Običajno je tak stil poimenovan kot eklektičen in je precej popularen. Če so vsi posamezni kosi zanimivi in prinašajo s seboj neko tradicijo in imajo oblikovalske, stilske, etnološke ali kakšne druge kvalitete, potem je mešanica takšnih predmetov lahko zanimiva in privlačna. Eklektični interierji so sestavljeni iz več posameznih, manjših kosov pohištva iz katerih lahko sestavimo vsak dan drugačno postavitev, če se nam ljubi. Takšen stil opremljanja je značilen tudi za ljudi, ki se veliko selijo in živijo na različnih koncih sveta, kjer povsod nekaj dokupijo. V interierju na zgornji sliki je zanimivo tudi okno – polkno, ki se odpira v sobo, kar v naših krajih ni običajno, drugod po svetu pa nekaj povsem običajnega.

naslov

Marni, The Rug Company

Z izjemnim občutkom za barve je ustvarjen ambient, ki vse barve prostora združi v preprogi. Marni je modna oblikovalka.

naslov

Kim Parker

Še enkrat Kim Parker s cvetlicami.

Diana von Furstenberg, The Rug Company

Diana von Furstenberg, The Rug Company

Nekaj za v prispevek o rokokoju. Harmonične barve, mix vzorcev in stilov, simetrična postavitev in posebni kosi pohištva izgledajo dokaj posebno in res pustijo vtis.

Matthew Williamson

Matthew Williamson, The Rug Company

Matthew Williamson je modni oblikovalec in zgornja preproga nosi ime Sončni zahod.

Pri pisanih preprogah je vedno vprašanje prave mere: če jo ujamemo, je rezultat lahko izjemno harmoničen ambient, če jo zgrešimo pa še najlepša in najdražja preproga ne reši situacije. Na spletni strani The Rug Company je še veliko čudovitih preprog taletntiranih oblikovalcev in zanimivih ambientov.


Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s