Kako naredimo adventni venček

sibe-za-obroc

Za adventni venček potrebujemo nekaj šib, ki naj bodo nekoliko tanjše kot svinčnik. Izberemo dve, ki sta približno enako debeli in dolgi ter jih povežemo na dveh ali treh mestih.

izdelava-obroca-1

Šibe previdno upognemo in začnemo oblikovati obroč.

izdelava-obroca-2

Upognjeni del šibe opletamo: z desno roko držimo šibe tako, da oblikujejo obroč, z levo roko pa konec šibe upognemo in zataknemo v obroč. Ko opletemo en konec šibe, enako naredimo še z drugo šibo.

izdelava-obroca-31

izdelava-obroca-41

Če je obroč tanek in nestabilen, vpletemo še nekaj šib, pri tem pa pazimo, da ne začenjamo z debelim koncem šibe na istem mestu, kot je že en tak konec šibe.

izdelava-obroca-5

obroc

Ko je obroč gotov, porežemo štrleče konce šib in nekoliko popravimo obliko tam, kjer je obroč jajčast. Če so šibe sveže, se prav lepo oblikujejo. Sčasoma, ko se les osuši, postane obroč trši in kompakten. Najbolj uporabna velikost obroča za venček je okrog 16 cm v premeru. Nato obroč še ovijemo s krep papirjem, ki ga narežemo na trakove (od konca svitka krep papirja odrežemo približno 3 cm, tako dobljen trak je precej dolg in se lepo razteguje, odtrgamo kakšne 2 m). Barva krep papirja je najbolj primerna bela, sicer pa naj se ujema s končno barvo venčka.

ovijanje-s-krep-papirjem

Ovijanje s krep papirjem je praktično, ker se sicer temna barva šib lahko preveč opazi pa še delo je lažje, ker s tem omogočimo čvrsto privezovanje dekoracije.

trak-pritrditev

Kjer smo končali s krep papirjem, privežemo trak, s katerim bomo privezovali dekoracijo. Dobro se obnese sivo-srebrn trak za zavijanje daril (takšen, ki se nakodra, če ga potegnemo med škarjami in prstom).

pisani-papirji

Mehke pisane papirje, razne celofane ter srebrne in zlate ovojne papirje narežemo na podolgovate lističe, velikosti 4 – 5,5 cm x 11 – 16 cm. Te nato privezujemo na obroč.

dodajanje

dodajanje-2

dodajanje-3

dodajanje2

gotov-vencek

vencek-iz-pisanega-papirja

Venček, ki ga lahko izdela skoraj vsak, tudi popoln začetnik – tako kot tega na sliki.

japonski-papir-in-hortenzija

Venček narejen iz belega japonskega papirja in posameznih cvetov hortenzije.

vencki-001

Tanek, potiskan papir ter nekaj naravne dekoracije in temno zelena peresa.

vencki-002

Roza svilen papir, nekaj koščkov celofana in svetlo zelena peresa.

Malo priprav, nekaj šib, nekaj papirja, kakšni posušeni storžki, češarki ali hortenzije in nekaj domišljije je potrebnih za izdelavo adventnega venčka. Materiala je hitro preveč, zato je umestno, če še koga povabimo pa tudi otroci se zabavajo pri takšnem ustvarjanju.

Advertisements

2 responses to “Kako naredimo adventni venček

  1. Odlično vodenje skozi izdelavo, končni izdelek pa je prečudovit in privlačen, tako da bi si ga vsekakor naredila. Hvala. :]

  2. Hvala, zelo zanimive ideje za izdelavo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s