Božično-novoletna okrasitev mize

maria3-jeroen7

nymaria3-jeroen8

Kako za praznike okrasiti mizo bega marsikatero gostiteljico že tedne pred dogodkom. Pravzaprav ni potrebno veliko in ni toliko pomembno, da sta posoda in pribor nekaj posebnega. Pomembno je vzdušje, ki ga pomaga pričarati dekoracija. Lep bel prt, nekaj svečk, nekaj borovih vej in kakšen novoletni trak ali okrasek bo že naredilo vtis. Barve naj bodo usklajene in bolje je, da je vse usklajeno na en odtenek, npr vijolično, ki se odlično ujema z vsemi zelenimi in zlatimi ali srebrnimi odtenki. Lahko pa se omejimo npr. na barvno lestvico od rumene do oranžne in ne mešamo zraven še rdeče in drugih barv. Tudi pri zlati in srebrni se je dobro odločiti: ali zlata ali srebrna, vsekakor ne oboje, že želimo poudarjeno elegantno pripravljeno mizo. Zgornji sliki sta lep primer, da je že malo zadosti.Vir: Yvette van Boven

ny-lath1

ny-lath2

Ena belo-rdeča kombinacija in en zeleno- rdeč kontrast na temni podlagi.

ny-letc4

ny-letc10

Nekoliko zamolkle barve, z različnimi modrimi odtenki stekla. Če imamo kakšne takšne kozarce, bi bilo vredno uporabiti katero od zgornjih idej.

ny-letc11

ny-letc8

K prazničnim mizam se tako zelo lepo podajo podstavki za torte in večnadstropna servirna stojala, ki so jim stare tete rekle etažere. Pri Ikei dobimo imenitne in po ugodnih cenah (14,95€), kot tudi steklene podstavke za torte (12,99€).

ikea-365-etagere-1495ikea-brollop-1299

ny-letc2

Zanimiva in preprosta okrasitev.

Večinoma so gospodinje nesproščene ob misli, da se nekateri kosi porcelana in stekla ne ujemajo, da so iz različnih kompletov in obdobij. Če le niso preveč pisani ali z vzorci v težkih in rjavih barvah, ki jih zelo poudarijo, potem jih lahko uporabimo skupaj. Vedno bolj je popularen bazar stil, ko se namenoma zmešajo različni kosi in tudi najdbe z bolšjega trga.

511nf83qenl_sl160_1
Flea Market Style

Upam, da bo tale prispevek v navdih in inspiracijo za kakšno dobro okrasitev. Če boste ob vsem skupaj utegnile – fotografirajte svojo stvaritev in pošljite sliko na kultura.bivanja@gmail.com , da izmenjamo izkušnje in dobre ideje. Vse prispele fotografije bodo objavljene!

Vse fotografije ambientov: LivingEtc.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s