Obnova predsobe

Lastnica majhnega stanovanja želi obnoviti predsobo, ki je dotrajana ter dokaj nefunkcionalno opremljena. Že ko pride domov, se počuti nelagodno ob vstopu v predsobo, ker ji prostor ni všeč in deluje zapuščeno. Želi prenovo, ki ne bo zahtevala večjih posegov v prostor in gradbenih del.

Obstoječe stanje:

predsoba - stanje

V odprti niši si je lastnica uredila nekekšno garderobno omaro, ki pa je brez vrat. Na steni za vhodnimi vrati, ki je obložena z belo pobarvanim opažem so 3 garderobne kljuke za obešanje obleke in torbic. Na tleh sta dve različni nizki omarici, kamor lastnica spravlja čevlje, na omarici pa odlaga torbe in različne stvari.

Predsoba - obstoječe stanje, foto

Predlog – opis pod sliko se nanaša na številke na skici:

predsoba - predloga spremembe

1 – na steno nasproti vhodnih vrat se namesti veliko ogledalo, 140 x 200 cm.

2 – okrogel tepih, premer 100 cm, po možnosti pralne kakovosti, ker bi nanj odlagala tudi mokre čevlje.

3 – majhen stolček za obuvanje čevljev in rolarjev.

4 in 5 – dve omarici globine 28 cm, steklena vratca, omarica 5. je visoka 202 cm

6 – tepih, bogato temno rdeče barve, velikost 310 x 72 cm

7 – drsna panelna zavesa namesto vrat garderobne omare.

Izbor barv in materialov:

Ob pogovoru, kako se želi počutiti, ko pride domov, se je izluščila ideja, da bi imela svojo lastno “rdečo preprogo”. Zato smo opredelili rdečo barvo za vodilno.

Tla v predsobi so obložena z temno rjavimi vinas ploščicami. V tej fazi smo se odločili, da se jih prekrije s toplim podom v svetlo – bambus imitaciji. V kolikor se bo lastnica kasneje odločila za popolno prenovo kopalnice (ki je tudi dotrajana), se bodo takrat zamenjale tudi vinas ploščice.

Pogled v garderobno omaro smo zaprli s panelno zaveso od stropa do tal. Primer panelne zavese uporabljene kot drsna vrata čez garderobno omaro (7).

panel-omara-annidestein

Omarici za vhodnimi vrati sta Ikea, model Billy, saj so to ene izmed redkih omar globine manj kot 30 cm. V eni omarici bodo pospravljeni čevlji, v drugi pa šali, rokavice in razne drobnarije kot so ključi, baterije, zložljivi dežniki.

Predsoba

Kolaž s predlaganim izborom izdelkov ter opreme. Vse je Ikea, s klikom na kolaž se odpre okno s opisom izdelkov (le s cenami je nekaj narobe, vendar se generirajo samodejno, tako da na to nimam vpliva).
scan00011

Ogledalo čez večji del stene nasproti vhodnih vrat optično razširi prostor in podvoji sliko omaric. Ogledalo sega do višine omaric oz. do police nad njimi, saj večjega ogledala (do stropa) zaradi ozkega prostora v to predsobo ne bi bilo mogoče spraviti.

Nad omarami je še ena polica za nekaj belih škatelj.

Predsoba je dobila popolnoma nov in svež videz. Lastnica je s prenovo zelo zadovoljna, saj je to po njenem mnenju sedaj najlepši prostor v njenem stanovanju. Po dolgem času je povabila nekaj prijateljev na obisk.

Želite prejemati novice z bloga po email-u?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s