Kamini brez dimnika – drugič

Kamini na bioetanol počasi in vztrajno pridobivajo na popularnosti. Vedno več ljudi živi v mestih in pogreša nekaj tako prvinskega, kot je živi ogenj. Ker kamin na bioetanol ne potrebuje dimnika, ga lahko postavimo praktično kamorkoli: vzidamo v steno, pritrdimo na steno, postavimo na sredo sobe ali celo na mizo. Poleg tega tudi grejejo. Ni sicer mišljeno, da bi s takšnim kaminom ogrevali vikend v hribih, pa vendar oddaja ravno prav toplote, da je vzdušje pravo.

Kamin na bioetanol je prava izbira za romantike in vse, ki se ne sprašujejo o racionalnosti kurjenja ognja v estetske namene in zaradi vzdušja. Navsezadnje tudi umetniške slike ne kupimo, ker se splača ali imamo neko neposredno korist od nje. Tudi šopek rož ni ravno racionalen okras, lončnica je trajna rešitev.

V prvem prispevku je kratek opis, kako zadeva deluje.

Kolikšen strošek bi bila izdelava pravega kamina, da na nered in vse kar spada k zidavi niti ne pomislimo? Moderni kamin na bioetanol pa je nekaj takšnega kot LCD televizor, cene so povsem sprejemljive in prinese ga lahko tudi božiček ali dedek mraz.

Kamini na slikah so Flammenform in jih lahko naročimo tudi preko spleta tukaj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s