Galerija

Rezidenca na Alma Street

Hiša, zgrajena v viktorijanskem stilu nekako okrog l. 1800, skriva čudovito 650 m2 veliko stanovanje, ki je bilo pravi izziv za prenovo. Z odstranitvijo vseh predelav in obnovo originalnih elementov se je prostor odprl v vsej svoji veličastnosti. Projekt na Alma Street (Melbourne, Australia) je prevzela firma  Hecker Phelan & Guthrie v sodelovanju z Buro Architects.

Rezidenca je primer uspešne prenove, spoštljivega odnosa ter naklonjenosti do tradicije. Prevladujejo tri barve / strukture: črna lesena tla, marmor ter barva pohištva/lesa z rdečim pridihom. Ohranjene in obnovljene štukature, barva zidov, podboji, kamin, vrata z ogledali – vse to še dodatno poudari zgodovinsko izročilo prostora.

Barve so izbrane zelo premišljeno: sprejemnica ima temnejše stene in izžareva spokojnost in je namenjena pogovoru, počitku, prostemu času. Ostali prostori, namenjeni dnevnim aktivnostim ter spalnica so beli, bleščeči in udobni. Barvni poudarki so dodani z zavesami, tepihi, tekstilom in slikami.

Zanimiva je tudi kombinacija zgodovinskega in modernega: kuhinja in kopalnica so popolnoma moderni, vendar se zaradi enotnega koncepta materialov in barv vsi prostori zlijejo v veličastno celoto z očitnim skupnim predznakom: mirnost, spokojnost in eleganca.

Občutek za detajl, pozicijo, tradicijo, zgodbo predmetov, svetlobo – vse to naredi rezidenco na Alma Street za referenco, kakšen je lahko rezultat uspešne prenove z občutkom in spoštovanjem do izročila.

Fotogafije Shannon Mc Grath

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s