Galerija

Barok nekoliko drugače

Mieke Meijer je nizozemska oblikovalka za blagovno znamko Mieke dingen, ki jih  ustvarja v majhnih serijah v svoji delavnici v mestu Eindhoven. Šolanje je zaključila na Design Academy Eindhoven. S skupino drugih oblikovalcev se je v okviru “Dutch Invertuals” predstavila na zadnjem Dutch Design Week (17.-25. Oktober 2009, Eindhoven).

Trajnost, uporabnost ter lepota so osnovni principi njenega oblikovanja. Izdelki Mieke dingen so odgovor na potrebe uporabnikov in zagotavljajo njihovo kontinuirano uporabo ter vpetost v okolje. Brezčasni design, subtilni in lahkotni karakter objektov ter jasna funkcija ustvarjajo povezavo med ljudmi in objekti, ki tako ohranjajo svojo vrednost.

Fleksibilnost je ključna izbira pa naj so to materiali, vsakdanje situacije ali določene spacifične tehnike. Z razvojem dobro premišljene ideje in vztrajanja na njej imajo Mieke dingen specifičen in prepoznaven podpis.

Alter Ego (latinsko “Drugi jaz) pomeni drugo osebnost oziroma osebo znotraj osebe. V svetu Mieke Meijer je to odtis stola Ludvika XVI na omaricah. Alter Ego je komplet omaric namenjen igranju. Skupaj predstavljajo impresivno kompozicijo – omaro. To je omara z “deljeno osebnostjo” . Omara se lahko razdeli na različne dele, če pa je sestavljena, dobimo sliko natisnjenega stola.Ta odtis je “drugi jaz” te omare.

Torej, če vam nekdo reče, da ima Alter ego, se ne prestrašite, saj kot dobro obveščen bralec Kulture bivanja veste, da ima verjetno omaro Meijer Dinge.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s