Galerija

Kuhinja v barvah

Včasih pogledam kuhinje v kakšnem salonu. Pa me kar mine, tako so puste, nezanimive, lesene in okorne. Veliko kuhinj se še danes prodaja skoraj povsem enakih na pogled kot pred 15 leti. Morda je okovje kvalitetnejše in ročaji modernejši, zasnova pa je enaka. Na mali sliki levo je to, kar imam v mislih. Seveda je tudi veliko proizvajalcev, ki imajo ponudbo lepih, modernih in tehnološko izpopolnjenih kuhinj. To ste dve skrajnosti. Vmes pa je veliko možnosti: če je kuhinja dobro organizirana, lahko zamenjamo le vratca in ročaje. Lahko odstranimo kakšne omarice nad pultom in jih nadomestimo s poličkami. Lahko kaj pobarvamo, dodamo nekaj osebnega, igrivega. Nekaj, kar bo kazalo na to, da se v tej kuhinji prebiva, da je živa. Da tudi pospravljena ne bo izgledala kot kuhinja iz salon na mali sliki levo.

Zgleda bolj kot začasna postavitev, morda tudi počitniška varianta. Všeč mi je rdeča!

Vsega malo. Če je na beli osnovi in pospravljeno – ni panike.

Zelo poseben miks materialov in barv. Treba je imeti stil!

Pisano in nekomplicirano!

Sivo, belo, črna kuhinja z rumenimi poudarki. Če se naveličamo, lahko čez rumene ploščice prilepimo steklo v kateri koli barvi. Steklo debeline cca 6 mm z nanosom barve na zadnji strani nam steklar odreže na pravo velikost, pobrusi robove ter prilepi na ploščice. Stol pa tudi ni problem prebarvat.

Tale postavitev je pač laboratorijska, vendar je vsaj RUMENA!

Roza hladilnik – zakaj pa ne!

Pastelna omarica za moko, makarone, sladkor, …karkoli. Postavljena je na pult v moderni kuhinji (se vidi po ročajih).

Malo drugačen izbor pastelnih barv.

Imitacija lesa z dramatičnim vzorcem v kombinaciji z oranžno in jeklom. Polica s pijačami je nekoliko visoko – morda z razlogom, da je ne doseže vsak! Sama bi opremila oranžno steno z dvema policama, ena takoj na začetku oranžne in še eno višje, za pijače. Je pa pogumno, ni kaj!

Če imate dilemo, kako prenoviti, osvežiti ali na novo opremiti kuhinjo, priporočam strokovnjaka, ki si bo prostor najprej ogledal, se seznanil za vašim načinom življenja, številom družinskih članov in loncev ter vsemi posebnostmi in željami, vključno z vrednostjo projekta. Po analizi tlorisa se najprej naredijo idejni osnutki, barvni predlogi, izbor materialov. Šele ko je koncept povsem jasen, se poišče primeren proizvajalec ali mizar. Le tako bo vaša kuhinja res takšna, kakršno si želite. Ne pustite si vsiliti minimalistično in moderno kuhinjo le zato, ker so vam v salonu rekli, da je to sedaj moderno. In tudi če nimate namena investirati večje vsote, se vam  ni treba zadovoljiti s temnorjavo in nezanimivo kuhinjo iz prvega salona, ki ima odprodajo eksponatov. Kuhinja je vendar center stanovanja, v kuhinji uporabljamo vse naše čute, od vonja in okusa do tipa, hrano ogledujemo, torte občudujemo, spijemo prvo jutranjo kavo, brskamo po hladilniku kadar ne moremo spati, z otroci pečemo piškote in pice. Zaradi preobilice ponudbe in dejstva, da je projekt KUHINJA velik projekt, ki ga marsikdo ne zmore sam, se začnemo prilagajati, poslušat nasvete z vseh strani, le sebe ne.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s