Galerija

Ko prenavljaš …

Poletni meseci so kot nalašč za kakšno prenovo stanovanja. Zato sem malo pobrskala po knjižnih policah, da vidim, če se skriva kaj uporabnega tudi v slovenščini.

V priročniku DOMA, avtorice Anite Kaushal najdemo številne koristne napotke in nasvete kako ustvariti eleganten in zanimiv dom z otroci. Knjiga je inspiracija za vse, ki želijo opremiti prijeten dom, ki bo hkrati udoben, lep in praktičen za vse člane družine. Marsikdo, ki že ima opremljeno stanovanje bo ugotovil, kako ga lahko naredi še prijetnejšega. V knjigi najdemo nasvete, kako razstaviti fotografije, kako vključiti otroke pri pripravi hrane, načrtovati zabavo, urediti otroško sobo in še marsikaj.

Pravzaprav je to knjiga, ob kateri se boste zamislili, kaj vam je pri domu najpomembnejše, kako živite, kako uporabljate prostor in zakaj. Veliko je fotografij, tudi vintage kosov pohištva, ki vas bodo morda spomnili, da nekaj podobnega že imate, pa ste nekako zanemarili, pozabili, … če bi malo pobarvali tisto omarico … bi bila pa čisto taka … Vsekakor knjiga, ki vas bo navdala z željo, da kaj spremenite, prebarvate, obnovite in se rezultata veselite.

ŽIVETI S STILOM avtorice Rite Konig je zabavna in koristna knjižica. Intervju z njo si lahko preberete tukaj, lahko pa tudi spremljate njeno kolumno, ki jo piše za The New York Times Style Magazine.

Sicer pa, če vemo, da je Rita Konig hči Nine Campbell , uveljavljene oblikovalke interierjev s studiem v Londonu, nas ne bo nič več presenetilo, da je mlada dama tako suverena pri napotkih v zvezi s stilom. Postreže s številnimi napotki, od tega, “kako prirejati super zabave, kako opremiti sobo za goste, shajati z mojstri, pa kako izbrati prava darila ob pravi priložnosti, ali pa kako elegantno preprečiti katastrofo, ko se po gostiteljičinem belem kavču razlije cabernet.” Zabavno, zanimivo in poučno branje.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s