Galerija

Ambient in Elle DEKOR

Danes sta me v trafiki pričakali dve domači reviji: nova številka vedno odličnega Ambienta in nova Elle -s prilogama Trend in Dekor.

Ambient prinaša obilo informacij in drobnih novic. Te preberem najprej. Nato na hitro preletim članke, ki se jim bom posvetila ob kavi v soboto ali nedeljo (odličen je intervju z Majo Ivanič). Izjemno lepa je reportaža o hiši pri Botri, arhitekti Bevk/Perovič. Ker vedno niham med skrajnostima, sem z navdušenjem pregledala tudi članek o Reciklirani hiši. Presenetila me je še kolumna Matjaža Ambrožiča o Kettejevem drevoredu. Lepi in veličastni drevoredi so stari, premišljeni in zasajeni za več naslednjih generacij. So ena mala večnost sredi vsakdana, ustvarjeni, da nas preživijo.


Elle Dekor prinaša tri reportaže: o res lepem stanovanju v stari Ljubljani, “domačem gnezdu” v palači v Trstu ter zanimivem bivališču v duhu tesarske delavnice sredi Pariza. Pregledala sem novosti iz naših trgovin in predstavitev oblikovalca Rossa Lovegrove-a (ki je bil predstavljen tudi v prejšnji številki Ambienta). Nato pa sem se kar nekaj minut zamudila pri pisarni “Samo zanjo”. Izbrani so sami imenitni kosi pohištva v črni in kombinirani z lesom. Takšen prefinjen izbor pohištva zahteva tudi primerna tla, na primer elegantno svetlo talno oblogo. Morda bi lahko dodali kakšen predlog.

Obe reviji prinašata kot osrednjo uredniško temo PISARNE. Verjetno popolnoma slučajno. Predstavljam si, da se urednici počutita nekako tako, kot če bi prišli obe na isto prireditev enako oblečeni.

V redni Elle pa kot običajno: vse od mode do lakov za nohte. Pravzaprav se težko odločim, kaj je tokrat priloga.

Prijetno branje in listanje!

Advertisements

2 responses to “Ambient in Elle DEKOR

  1. Hiša pri Botri me je res navdušila…

    • kulturabivanja

      Mene tudi, izjemna zasnova. Koliko je še podobnih zemljišč, ki izgledajo degradirana in premajhna za karkoli konkretnega. S pravo zasnovo pa se vse lahko spremeni.
      Hvala za tvoj komentar.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s