Galerija

Starck by Warendorf

Miele kuhinje so doživele preobrazbo in se po novem imenujejo Warendorf. Za oblikovanje je poskrbel nihče drug kot Philippe Starck. Sam je koncept poimenoval kot demokratično oblikovanje. Zamislil si je kuhinjo, ki se fizično in funkcionalno distancira od klasične kuhinje postavljene od stene-do-stene.Številni elementi omogočajo najrazličnejše postavitve, glede na prostor in življenjski slog. V osnovi so štirje različni koncepti, mišljeni kot socialna stičišča, ki združujejo praktične vidike priprave hrane, obedovanje ter druženje. Estetika se navezuje bolj na dnevno sobo kot na kuhinjo. Vsi aparati so pospravljeni v omarice z vrati brez ročajev. Pečat konceptu daje tudi “trompet table” trobentasta miza – dejansko je noga mize oblikovana kot trobenta, ki ima  funkcijo podpore mize pa še elegantno spelje inštalacijo. Miza je zelo fleksibilen element in je lahko kuhinjski otok, jedilna miza, barska miza, delovni pult z umivalnikom in kuhalno ploščo.  

Osnovni so štirje koncepti – Duality, Library, Primary in Tower imajo svoje posebnosti, čeprav so elementi pravzavprav enaki.

Duality je zamišljen kot predelni element, uporablja se ga z obeh strani – iz obeh prostorov, ki jih sicer ločuje. Ima višino skoraj do stropa in odprtino, ki pa prostora povezuje.

Library ima fronte kot regale za knjigo. Celo lestev je vključena, da omogoča dostop do višjih polic. Kuhinja kot kulturni dogodek, s knjigami, kromom, marmorjem – literatura kot hrana, lahko pa tudi –  nahranite telo in duha?

Primary je primerna tudi za majhne prostore. Odlikuje jo neobaročni slog, s steklenimi frontami z gravuro. Mala luksuzna kuhinja, ki jo lahko razširimo z dodatnimi elementi.

Tower sestavljajo le trije osnovni elementi: dva stolpa, v katerih je pospravljeno vse od hladilnika do posode ter trobentasta miza.

Vsi štirje koncepti imajo tudi številne različice:

Kaže, da je s tem konceptom in znamko Warendorf, Miele začel novo dobo kuhij. Saj kakor pravijo sami:  “Miele kitchens come from Warendorf and that is also their new name. The quality and experience of the last 35 years are here to stay, a new way of thinking and a new design are added to the mix.” Ni kaj dodat.

Pred kratkim so prejeli tudi nagrado za inovativnost v interierju.

Za še več inspiracije in detajlov – klikni na s Philippa Starcka.Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s