Galerija

Kruh v 5 minutah

Kruh lahko spečemo tudi v 5 minutah! Ni ravno takoj, je pa približno toliko dela – 5 minut. Vsa skrivnost je v tem, da se naredi večja količina testa naenkrat, nato pa naslednjih 14 dni jemljemo iz hladilnika toliko testa kolikor ga potrebujemo in sproti pečemo. Gnetenje in potresanje delovne površine z moko, zavijanje v prtičke in pokrivanje ni potrebno.  Vse skupaj je zelo čisto in mimogrede. Tukaj je krajši link na video-Amazon in nekoliko daljši v živo:

Knjigo sem našla na Amazonu in je res za preizkusit. Pravzaprav me je pritegnilo 825 mnenj, v glavnem zelo dobrih (več kot 4 zvezdice). Jamie, Nigella in Gordon skupaj nimajo toliko pohval.

Osnovni recept ima samo 4 sestavine: 6,5 skodelic moke, 1,5 čajne žličke soli (omenja “kosher salt” – to je groba sol, večinoma brez dodatkov), 3 skodelice vode in 1,5 žličke kvasa (suh kvas iz vrečke). Skodelica je 250 ml.

Knjigo lahko naročite direktno pri Amazonu ali pa mi pošljete svoje naročilo na  info@designetc.org . Naročila bomo zbrali ter knjige naročili za vse navdušene ustvarjalce domačega kruha. Dostava in plačilo: 22 EUR s poštnino, po povzetju preko spletne trgovine Design ETC.

Še nekaj priročnih pripomočkov za peko: podloga za pečenje, lopatka za mešanje ter silikonska pokrovka.

Poglejte, specite in pročajte!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s