Galerija

Klopca

Tole je klopca iz filma Notting Hill, na njej pa piše: “For June who loved this garden from Joseph who always sat beside her”. Kaj bolj preprostega bi bilo že težko napisati, pa vendar, kadar vidim klopco v vrtu razmišljam, kaj bi dala napisat nanjo? Komu danes takšna klopca sploh kaj pomeni? Zakaj imeti klopco in kaj početi na njej? Brati, sanjati, spati? Če bi se slučajno razpaslo takšno početje, pisanje stavkov po klopcah namreč, potem bi bile klopce popisane tudi s takšnimi stavki: “Na tej klopci je Jože reševal križanke.” Doma imamo stol, na katerem je moj ded  sedel pod brajdo in trebil solato, vsak dan čez poletje. In tisto je bil njegov stol. Morda bom dala nanj napisat: “Jankotov stol –  bil je velik ljubitelj solate in imel me je neskončno rad.”

No, kasneje je nek zaljubljen fant izpulil eno desko iz naslonjala zgornje klopce ter vanjo izrezal svoje ime in ime svoje punce (kot da je to edino, kar vpraskaš na klop ali drevo) ter vse skupaj uporabil, ko jo je zaprosil, naj se poroči z njim. In ona je rekla NE! Itak! Pa čeprav je bila dilca iz tako romantične klopce. Sedaj je ta klopca postavljena v Queens Garden v Perth-u in izgleda takole:

In sedaj še nagradna akcija: KAJ BI PA VI NAPISALI NA KLOPCO? Najboljši stavek bo nagrajen z lučko, kot je tale. Je idealna za na vrt, je lepa, je moderna, je….

Advertisements

3 responses to “Klopca

  1. Na moji bi sigurno pisalo MOJA NAJLJUBŠA KLOPCA.
    Ker pove vse, kljub temu pa pušča dovolj prostora za domišljijo.
    In ker bi bilo še bolj luštno, če bi potem tako o njej razmišljal še kdo, in jo crkljal s svojo družbo.

  2. Na moji bi pa pisalo: Klopca za vse velikosti; XS,S,M,L,XL,XXL,XXXXL

  3. Na moji bi pisalo:

    ČAKAM NATE!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s