Vrt z razgledom

Čakam pomlad, kot verjetno še  marsikdo in razmišljam o najprimernejšem mestu za velik šop trave, ki je pravzaprav okrasno proso in ga bo potrebno presadit. Le kam bi ga prestavil Piet Ouldof? Saj ne, da bi znala naštet veliko vrtnarjev svetovne slave, ampak ta gospod si zasluži, da si ga zapomnimo.

Vrtovi in parki, ki jih zasadi so lepi in zanimivi v vseh letnih časih. Nekateri sploh niso videti umetno zasajeni saj skuša z razporedom in kombinacijo rastlin doseči naraven videz.

Tole zgoraj je res videti, ko da se je slučajno takole zasejalo nekaj trav, ki pašejo skupaj.

Njegove knjige so polne čudovitih slik, nasvetov ter seznamov rastlin, ki se jih lahko posadi skupaj, razlaga strukturo zasaditve, barvne kombinacije in letne čase. Ko se enkrat potopiš v kakšno njegovih knjig, vrt nikoli več ni le zaplata zemlje s travo, kakšnim drevesom in nekaj trajnicami, ki nam jih je podarila soseda, ker so jih bile odveč. Naenkrat si želiš imeti točno tisto travo, ki jo zamaje že najnežnejša sapica in izbiraš rastline za živo mejo glede na barvo listja ob sončnem zahodu. Na njegovi spletni strani je predstavljenih precej projektov, vredno ogleda.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s