Ste utrujeni? Morda ste pozabili na teh 7 pomembnih opravil

spring 2

Pomlad je čas, ko si želimo biti zunaj – na zraku, svetlobi, vetru in soncu. Večina ljudi si zaželi prav spomladi osvežiti, prezračiti in poživiti tudi svoje stanovanje. Ali je to zaradi povečanega vpliva sončnih žarkov, ali zaradi bioritma, ali zato, ker smo naveličani stvari, ki smo jih gledali vso zimo (pozimi smo veliko več ur v stanovanju), kdo ve. Res je, da spremembo potrebujemo in nekoliko akcije tudi. Morda bo začetek lažji za naslednjim seznamom opravil:

1.najprej preverimo, katere stvari so dotrajane in jih bo potrebno zamenjati, prepleskati, popraviti, zašit, odnesti v čistilnico in to tudi naredimo. Če je kaj potrebno dokupiti je to priložnost, da se odločimo za nekaj drugačnega, novega.

2.temeljito pospravimo in vse, kar se je nabralo čez zimo in je odveč, oddamo ali recikliramo. Navlaka pač še nikoli ni delovala sveže in zračno.

3.v stanovanje spustimo kar največ svetlobe: težje in temne zavese zamenjamo za svetle in prosojne.

4.prepleskamo stene – vsaj tiste, ki so že nekoliko potemnele in jih nismo prepleskali že vsaj tri leta. Bela je vedno dobra izbira, saj potem nimamo problemov s kombiniranjem ostalih barv. Če želimo popestriti stanovanje, nam bo bela podlaga prišla zelo prav saj bomo lahko tako skoraj brez omejitev dodajali vse druge barve.

5.prebarvamo manjše predmete kot so pručke, majhne mizice in podobno s kakšno živo barvo.

6.najhitrejšo spremembo dosežemo s spremembo tekstila: prti, blazine, pogrinjki, deke in pregrinjala, zavese, tepihi in manjši tekači – vsi so v barvah, različnih debelinah ter izvedbah. Pravzaprav je tekstil najbolj „sezonski“ del opreme v stanovanju, saj ga tako kot obleko izbiramo za toplejše ali hladnejše dni. Če imamo že kaj pisanih prtov in blazin spravljenih od prejšnjih let, lahko spremembo ustvarimo že v enem popoldnevu.

7.sveže cvetje nedvomno takoj vzbudi optimistično in morda celo nekoliko praznično razpoloženje. Najboljši učinek dosežemo s šopkom pisanih cvetlic pa čeprav travniških.

Vrstni red: če smo temeljiti, bomo začeli pri opravilu št. 1. Če pa nujno potrebujemo spremembo, ki nam bo dala navdih za nadaljevanje pa pri 7.

Za inspiracijo je dodanih nekaj spodbudnih primerov uporabe živahnih barv.

spring 3 spring 4

Pisane blazine, sveže cvetje ter pisan prt – vtis je takoj bolj optimističen.

spring 7

Zgornje blazine so pobrane z interneta. Če želite imeti podobne, je najbolje, da jih sešijete sami ali pa kakšna šivilja. V trgovinah pri nas ni opaziti tolikšne raznolikosti.

spring 8

Slika zgoraj: kopalniška zavesa, pladenj in namizne svetilke so Ikea, kozarček za svečko je Zara Home, kopalniški tepih Pappelina.

 

Ali pogosto preuredite stanovanje tako, da sledite letnim časom?

Vam je ta objava všeč – potem pritisnite “Like” . Vesela bom tudi vaših komentarjev in ne pozabite tega prispevka delili še s kom, ki je morda tudi utrujen pa še ne pozna teh 7 pravil.

Darja

ps: Oglejte si tudi Najlepše rumene kuhinje ter Moderne barvite kuhinje – morda dobite še kakšno idejo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s