O blogu

Zapisi o kulturi bivanja so inspirirani z izjemnim bogastvom slikovnega materiala in informacij, ki jih omogoča splet. Teme mojega zanimanja bodo interier design, barve, tekstil v ambientu, dakoracija, pohištvo, vrt, umetnost, stil – kultura bivanja. Vesela bom, če bom svoje zanimanje delila še s kom.

Oglejte si tudi mojo spletno trgovino

Uživajte v branju bloga in brskanju po spletni trgovini!

Darja
Prejemajte obvestila o novih prispevkih na blogu Kultura bivanja

18 razmišljanj o “O blogu

 1. Darja, hvala ti. Preko tvojih nasvetov sem dobila idejo za osvetlitev stopnišča. Je mansardno, ravnega stropa je samo 80 cm, širina stopnišča pa je 200 cm (2 rami stopnic).
  Odločila se bom za razsvetljavo s 3 ali 4 belimi lahkimi lučkami na različnih višinah, ki bosta osnovno osvetljevali obe “rami” stopnic.
  Lepe pozdrave in veliko ustvarjalne žilice tudi v prihodnjem letu ti želim,

  Ivana
  Ko bo znanega spet kaj več, se oglasim

 2. Zanimiv blog s polno lepimi slikami in idejami. Ker prenavljamo predsobo bom sigurno našla kakšno uporabno idejo, drugače pa bom uživala ob branju in gledanju prispevkov;
  Urša

 3. Kako dober koncept! Ja, manjka nam malo pop kulturnih informacij. Pozdravljam to delo in sledim informacijam….

 4. Spoštovana Darja,

  redno spremljam vaš blog in mi je pomagal, da sem pridobila veliko idej in sem se veliko naučila iz vaših objav.
  Prosila bi vas za nasvet. Imam moderno belo kuhinjo. Steklo mi ne ugaja in sem se odločila za ploščice. Dalj časa nisem našla nobenih stenskih ploščic med pultom in zgornjim elementom, ki mi bi bile všeč. Končno sem našla lepe bele ploščice z majhnim vzorčkom srebrnih rožic (podobne novim modernim tapetam z neke vrste nageljčki). problem pa je v tem, da so velikosti 60×30. Med pultom in zgornjimi omaricami pa je 50 cm. Potrebno jih bo postaviti navpično, jih odrezati za 10cm in tu se zakomplicira. Ali mi mogoče lahko predlagate še kakšno rešitev razen pokončne pri teh merah ploščic. Ne želim pokončne postavitve ploščic, ker si enostavno ne predstavljam kako to izgleda. Lepše se mi zdi, da so prav te postavljene vodoravno in ne navpično zaradi fug. Mogoče se motim?

  Hvala za vaš nasvet in lepo pozdravljeni
  Viktorija Kranjec

  1. Postavitev ploščic je večna dilema, ki ji sledi še pregovarjanje s keramičarjem, kje naj začne in kako naj reže. Nekaj skic sem pripravila in ti jih pošljem na tvoj mail (v odgovor na komentar ne morem nič prilepiti).
   Običajno so ploščice najlepše položene za vrati – “ker se tam začne”, in najbolj poštukano je pri izhodu, ker je tam “kakor se izide”.
   Splošen nasvet je tak: mrežo različnih vzorcev ploščic narišemo na paus papir v merilu, kot imamo tloris ali naris. Tak vzorec potem premikamo po tlorisu, ali v tvojem primeru, po narisu in kmalu vidimo, katera varianta je najboljša. Pri tako velikih ploščicah kot so tvoje, je tudi skupna dolžina fug lahko različna: v enem primeru je na 1,8m dolžine x0,50 širine za 5,1m fug, v drugem primeru jih je pa le 3,3m.

 5. Darja,

  pozabila sem vprašati, kakšne širine so fuge pri teh elegantnih finih ploščicah?

  Hvala, Viktorija

  P.s.
  Pod rubriko blogoroll vidim, da so na seznamu tudi Dišeče dobre vile. Hvala za vaše zanimanje in rada bi povedala, da sem jaz njihova mama.

  Viktorija

  1. Sama imam ploščice v kopalnici 33 x 60 cm in so fuge 3mm ravno prave. Pri tako velikih ploščicah mora biti podlaga zelo ravna, ker so tudi ploščice debelejše in predvsem precej težje od 20×20. Zato kakšno goljufanje z manj in več lepila, da se izravnajo majhne neenakosti, ne pride v poštev.

 6. Blog je čudovit. Ideje, prispevki in vzorci so izbrani tako, kot je meni zelo všeč in komentirani z jasnim, duhovitim in objektivnim pogledom, ki dovoljuje polje možnosti za sanje o interierju, ki zadovoljuje želje zelo različnih okusov.
  Imam vprašanje. Darja ali ste kje zasledili kako internetno stran, ki bi prodajala kakovostne azijske dekorativne predmete? Majhni, lepi kipci bude, japonske laternice, itd. se velikokrat pojavijo na fotografijah, ki jih izberete.
  Hvala za odgovor!

 7. Danes sem po dolgem času pobrskala v blogerskem “sosedstvu”. Že dolgo časa je minilo odkar sem redno pisala po svojem in kramljala z drugimi sosedi. Danes pa … hmmm …. prijetno presenečena naletim na tole stran. Interier me je vedno zanimal, doma na podstrešju kopičim na tone revij s to tematiko pa sploh ne vem zakaj. Stanovanje je opremljeno, selili se najbrž še dolgo ne bomo spet, pri mojem poklicu tega sploh ne potrebujem ….. kot, da sem mala (ah, no po višini nisem ravno med majhnimi) odvisnica. 🙂
  Bravo za blog!

  1. Zdravo,
   zahvaljujem se za komentar na blogu.
   Katere paravan stene pa vas pravzaprav zanimajo? Objavljenih imam kar precej, zato bo lažje, če mi zaupate svoj izbor.
   V naslednjih dneh vam pošljem podatke za nakup ter ev. še cene.
   Lep pozdrav
   Darja

 8. Živjo
  najprej moram pohvalit vaš blog. imam pa eno vprašanje. Pred časom sem nekje zasledila, da obstajajo “tapete” z vzorci okvirjev za fotografije. torej, ti “vzorci”so razporejeni po tapeti, so pa različnih velikosti. mogoče kaj veste o tem? hvala

  1. Zdravo, hvala za pohvale.
   Tapete z okvirji lahko naročiš po spletu na naslednjem naslovu. Morda jih bomo imeli kmalu tudi pri nas.
   Če jih boš naročila in nalepila, se priporočam za kakšno fotografijo (ker vidim, da rada fotografiraš).
   Lep pozdrav
   Darja

 9. Draga Darja,
  tvoj blog je res nekaj posebnega. Prav čuti se, da si dala vanj velik del sebe. Naše stanovanje je zelo prijetno, radi smo v dnevni sobi, predsoba pa je sploh bomba. Vse to je tvoje delo. Ravno pike na i velikokrat ne najdemo in ti si pravi naslov. Svetovala bi vsem, ki so v dilemi z opremo, da se obrnejo nate.
  Draga Darja, pri tvojem delu ti želim veliko uspeha, vidimo pa se kmalu, ker te tudi potrebujemo.
  Andrej in Dušan

 10. Darja,
  Po prebiranju izkljucno tujih blogov je to zame prava osvezitev in z veseljem cakam na nove prispevke. Well done and keep up the good work!
  Helena B.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: